Het gezicht van de liefde

De liefde tussen mensen. Die wil ik vangen, fotograferen, zodat ik het even kan stilzetten.
Ik wil laten horen wat geliefden bij het zien van elkaar ervaren. Ik wil daarmee iets maken waardoor je die liefde op een bijzondere manier kunt delen.

Niet omdat ik niet kan zeggen: “Ik houd van jou”, maar omdat de ander maar voor een deel begrijpt wat ik met die woorden bedoel. Omdat liefde niet iets is van mij alleen, maar iets wat tussen twee mensen gebeurt.
Met dit project wil ik een aantal van die verschillende vormen proberen te vangen. Met beelden en gedachten van mensen die je niet kent. Die ieder een eigen gezicht aan liefde geven, maar waar je misschien ook iets in herkent.
Online kun je het proces volgen en via de website van het project kun je de resultaten bekijken. Kunnen we samen op die manier die verschillende gezichten van de liefde laten zien en delen?

Bijzondere ontmoetingen.

Ik wil liefde op een bijzondere manier in beeld brengen.
Ik gaf mijzelf de eerste opdracht en startte bij mijn vader. Waar ik van houd. Die me leerde kijken.
Die me leerde dat liefde zich verschuilt in kleine dingen. Ook leerde hij me hoe moeilijk het kan zijn om elkaar die liefde te laten voelen.
Deze trailer video is het resultaat van die ontmoeting.

Zo wil ik ook met anderen de beleving van liefde vastleggen.
Ik ga op zoek naar meer bijzondere ontmoetingen. Kleine uitingen van de liefde tussen mensen. Van binnenuit, bijna niet zichtbaar soms.
Het is er. Als je kijkt. Als je luistert. De verbondenheid tussen mensen die ze soms niet kunnen, maar wel willen, delen. Met elkaar, met de wereld. Het is er, als je dichterbij komt.

Ik ga op zoek naar mensen die mij een bijzondere opdracht willen geven: Het vastleggen van een geliefde in een portret waarin je ziet hoe die liefde vorm krijgt. De vorm van ervaring, ondeugd, nieuwsgierigheid, wijsheid, onbevangenheid, berusting…
En die samen met mij naar dat portret willen kijken en met me willen delen wat ze dan ervaren.
Van die twee momenten maak ik een nieuw portret. Daar kan je niet alleen naar kijken, maar je kunt elkaar ontmoeten.

Help me dit project vorm te geven.

Als jij mij opdracht geeft, ga ik op pad.
Met een camera en een microfoon. Naar die mens die jij, op jouw manier, liefhebt. En met alle voelsprieten, creativiteit en vakkennis die ik heb maak ik een portret.
Dan, pas als ik er echt tevreden over ben, laat ik het je zien en wil ik horen wat het beeld van je geliefde met je doet. In de rust van een gesprek, of misschien eerder een mijmering. Een op een.

Jouw verwoording van die beleving voeg ik samen met de foto. Ik maak er een videodocument van. Een nieuw Gezicht van de Liefde.
Dat kun jij delen met wie jij wilt. Het is jouw portret. En als dat mag, voeg ik het toe aan de serie.

Geef me een opdracht

Geef me support

Over mij

Een opdracht!

Wow, nu wordt het spannend:) Wat gaat er gebeuren, hoe gaat het in zijn werk?
Eerst maken we kennis via de telefoon, en kun je me vertellen over diegene je graag geportretteerd zou zien. Hoe wil je dat het gaat? Is het een verrassing? Of wil je de ander eerst inlichten? Is er sprake van een bijzondere situatie die vraagt om een bijzondere aanpak? Die details kunnen we dan bespreken.

Verder wil ik graag weten wat je verwachtingen zijn: Heb je genoeg vertrouwen dat ik integer met jou en deze opdracht omga, zo dat je het los kunt laten en me daarmee de vrijheid geeft om iets bijzonders te maken? Wil je dat een print van de foto wordt uitgevoerd, en hoe? Wat mag het voor jou kosten? Heb je niet de financiële middelen, maar wil je toch graag meedoen aan het project? Samen zoeken we naar oplossingen.

Vervolgens maak ik een afspraak met diegene die geportretteerd gaat worden, op een locatie die het beste past bij die persoon, zowel in praktisch als beeldend opzicht. Voor die ontmoeting neem ik ruim de tijd. Om goede foto’s te maken moet er immers eerst de goede sfeer zijn van rust en vertrouwen. Ik zal minstens een uur of twee bezig zijn, afhankelijk van de situatie, de persoon, het licht, de omgeving. Soms zal ik de natuurlijke omgeving gebruiken, in andere gevallen zal ik ter plaatse een achterwand en studiolicht opbouwen.

Als ik tevreden ben met het resultaat neem ik afscheid en ga ik het materiaal bewerken om het de zeggingskracht te geven die ik zoek. Dat duurt even, maar als me dat is gelukt neem ik contact met je op en maken we een afspraak om er samen naar te gaan kijken. Ook daarvoor neem ik de tijd, want we gaan immers op zoek naar jouw woorden die de foto een nieuwe dimensie gaan geven. Daar help ik je bij, dat doen we samen.

Ter plekke kan ik een eerste preview maken van de video, waarbij het geluid onder de foto komt. Dan kun je zelf ervaren wat het met je doet. Pas als we allebei geraakt worden in ons hart hebben we ons werk goed gedaan. Dan neem ik ook van jou afscheid en na de nodige technische nabewerking kan ik je de video toesturen, en, als je daarvoor toestemming geeft, in de serie plaatsen. En natuurlijk krijg je ook de file van de foto in hoge resolutie.

Ben je er klaar voor? Stuur me een bericht waarin je laat weten hoe ik contact met je mag opnemen. Ik ben benieuwd naar je verhaal en wie je bent!

Mail mij

Wat kost het?

Hoe kun je dit project steunen?

Ik ben heel enthousiast over dit project. Maar ik kan het niet alleen. Ik heb mensen nodig die het project begrijpen en er aan deel willen nemen. Dat kan door me een opdracht te geven, maar ook door me op een andere manier financieel te ondersteunen. Dat geld is hard nodig om dit werk te kunnen doen. Als dit niet tot je mogelijkheden behoort kun je me ook steunen door dit project onder de aandacht te brengen van mensen in je netwerk. En misschien heb je ideeën hoe je dit project verder nog kunt ondersteunen!

Wat kost een portret?

Hoe mooi zou het zijn als ieder zelf kan bepalen wat zo’n portret voor hem waard is. Als dat aansluit bij wat ik nodig heb om het te maken, hebben we een “match”. Maar de meeste mensen horen toch liever een concreet een bedrag, dat is wel zo duidelijk.
Ik denk dat ik een oplossing heb gevonden om die beide manieren te combineren.

Ik wil minstens 30 portretten maken. Liever nog [veel] meer, maar er is een minimum aantal nodig om het project de rijkdom te geven die het nodig heeft en de wereld te laten zien wat ik voor ogen heb. Elk portret heeft zijn eigen bijzonderheden, in personen en verhalen, maar ook in productie. Dat begint al bij het voorbereiden en het maken van de foto, maar juist ook in de nabewerking. Soms lukt dat in een uur, soms duurt dat een hele dag of zelfs meer! De kosten per portret variëren dus nogal.

Om toch een concrete prijs te kunnen geven hebben we een inschatting gemaakt van de totale kosten van het project in deze omvang, namelijk ca. 12.000 euro.

Dat willen we met een bijzondere manier van crowdfunding bij elkaar krijgen:
Iedere opdrachtgever betaalt een startbedrag. Het bestellen van prints en andere vormen van support moeten de rest van de kosten gaan dekken.

Er zijn 3 manieren om dit project te steunen:


1. Wil je een portret van iemand laten maken, of wil je een portret financieren van iemand die wij zelf uitkiezen? Een startbijdrage van 175 euro (incl. de BTW die we moeten afdragen) maakt dat mogelijk. Het video portret komt online beschikbaar en wordt ook op een bijzondere usb stick in een giftbox gezet, zodat ook iets tastbaars kan worden overdragen aan de geportretteerde.

2. Bestel een professionele print:

  • A4 formaat: 50 euro (incl BTW en verzendkosten)
  • A3 formaat: 75 euro (incl BTW en verzendkosten)
  • A2 formaat: 100 euro (incl BTW en verzendkosten)

3. Heb je een ander idee? Zoek samen met ons uit of dat past in het project en hoe we dat kunnen uitvoeren.

Als jij en ik tevreden zijn over het portret zet ik het online en kun je je enthousiasme over het project gaan delen met anderen. Zij kunnen dan het initiatief ook gaan steunen, door het op hun beurt ook weer te delen, door een print te bestellen of op een andere manier het project te steunen. De netto opbrengst hiervan vloeit terug in het project.
Als dat goed werkt, kunnen we hiermee de werkelijke projectkosten dekken, én, belangrijk voor onze missie, ook portretten van mensen maken die anders verborgen zou blijven omdat ze het startbedrag misschien niét kunnen betalen.
Je begrijpt dat het daarom van belang is dat zoveel mogelijk mensen gaan kijken, de portretten zien, hun betrokkenheid tonen en ook een bestelling doen voor een afdruk.
Zo bepalen we samen de waarde van het project. En daarmee is de cirkel rond.

We zijn heel benieuwd of we op deze manier het project kunnen realiseren!

facebooklogo Volg dit project op Facebook

Heb je problemen met deze website? Laat het me even weten!

Weergaven: 119