Fine Art fotograaf | bijzondere portretten | familieverhalen

 

Fine Art Fotograaf voor bijzondere portretten en familieverhalen

Ik ben Cas – een Fine Art fotograaf uit Utrecht en ik maak bijzondere portretten en magische landschappen.  Maar ook graag een bijzonder familieportret in opdracht. Ik heb een passie voor het componeren van schilderachtige beelden én het fotograferen van natuurlijke momenten zoals ze zich voordoen in het leven. Ik

Toen ik begon met fotograferen, bekroop me het gevoel dat fotografie tekort schoot bij het overbrengen van mijn ervaring van de wereld om mij heen. Met het oog en opleiding van een kunstenaar, mijn grensverleggende ervaring in de ruige natuur als bergbeklimmer, en mijn jarenlange ervaring als vormgever wilde ik mijn werk naar een ander level brengen. Uit duizenden foto’s van specifieke plekken en details stel ik onbekende en magisch aandoende landschappen en portretten samen.

Mijn doel is om verhalen vast te leggen. Soms in een beeld voor aan de muur, maar ook in een serie die samen een verhaal vertellen.
Ik vind het geweldig om mensen in hun natuurlijke omgeving te ontmoeten en de perfecte onvolmaakte realiteit van het dagelijks leven te documenteren.

Als ik kijk, dan zie ik een energie die altijd maar door gaat. Die de vorm krijgt van een boom, een bloem, mijn kinderen…. zo boeiend en magisch!
Het doet me beseffen dat ik een deel ben van iets oneindig groots.
Ik wil die magie vangen, in al zijn gelaagdheid. Ik ben pas tevreden als ik er in slaag die verwondering zichtbaar te maken.

Bijzondere portretten voor bijzondere mensen

 

“De zegen van fotografie is dat het beeld stil staat. Het leven is continue in beweging, niks staat stil. “

Inspiratie vind ik bij een groot aantal kunstenaars, waaronder:

Gustav Klimt, Alain Laboile, Sally Mann, Alphonse Mucha, Edgar Degas, Nicholas Hughes, Nick Bantock, Sebastiao Salgado, Jeff Wall, Gregory Crewdson, Edward Hopper.

Ik heb bewondering voor de manier waarop zij de wereld in een boeiende abstractie weten te vangen.

In dat perspectief ben ik blij dat fotografie zich in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld tot een medium waarvan de grenzen verder gaan dan alleen het vastleggen van het moment. Door de digitalisering en bewerkingsmogelijkheden vormt zich een gereedschap dat zich in bepaalde mate laat vergelijken met de verf en penselen van de schilder.

Mijn uitdaging is het zoeken van mogelijkheden om vanuit de fotografische waarneming zo dicht mogelijk de abstractie van de schilderkunst te benaderen. Ik hoop dat mijn beelden de verwondering oproepen die gepaard gaat met het zien van het bekende, en de ontdekking van de magie die zich daar in verschuilt.

Heb je nog vragen? Check de FAQ’s of BEL/APP me 0617626551
Ik help je graag!

Hits: 8255