FAQ

Wat is de eerste stap om een portret te laten maken?

Elk portret begint met een kennismaking. Ik besteed graag eerst tijd aan het leren kennen van jou en je familie, we praten over het soort familieportret dat je leuk vindt en we brainstormen over je ideeën. Dus, de eerste stap is om KENNISMAKING te plannen, wat je kunt doen als u op de button Plan een Afspraak klik. Of stuur me een WhatsApp bericht via deze website. [linksonder op de mobiele versie]

Wat is de werkwijze om een portret te laten maken?

Omdat elk door mij gemaakt familieportret uniek en persoonlijk en BIJZONDER is, hebben we een transparant PROCES ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat jullie portret voldoet aan mijn hoge standaard. Je begint met de KENNISMAKING waarin wij samen het verhaal van jullie portret ontwerpen, vervolgens de GOEDKEURING waarin je de schets van je portret goedkeurt. Dan pas plannen we de fotosessies om alle afbeeldingen vast te leggen die we nodig hebben om jullie portret te maken. Daarnaast moet ik aan de slag in de POST PRODUCTIE en ga ik schilderen met pixels. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte. En uiteindelijk het RESULTAAT als je voor de eerste keer je familieportret zult zien. Klik hier voor meer informatie over de werkwijze.

Wat kost een familieportret?

Mijn familieportretten zijn niet goedkoop en zijn ook niet voor iedereen. Als je gewoon een foto van je familie wilt, zoals elke andere familiefoto, dan denkt ik dat het veel te veel kost. Als je echter een BIJZONDER familieportret wilt dat UNIEK is, een persoonlijke KUNSTWERK, en eentje waar je echt van houdt, dan is dit familieportret een investering die je graag wilt maken.
Op basis van stijl, de maat die je kiest, het verhaalconcept en of je extra’s zoals eigen foto’s en beeldmateriaal of verborgen verhalen in beeld, moet je rekening houden met een minimale investering van €1000 .

Kan ik eigen foto’s gebruiken voor mijn [familie]portret?

Juist ook door gebruik te maken van digitale fotografie en – beeldbewerking, maak ik beelden met dezelfde zorgvuldigheid als die van de schilder. Elk beeldelement draagt iets bij aan het verhaal dat verteld wordt in het werk, en al het overtollige wordt weggelaten. Net zoals je dat doet met schilderen, maar dan met pixels.

En het leuke is dat ik daarbij van zeer uiteenlopende beeldbronnen gebruik kan maken. In eerste instantie van het speciaal hiervoor geschoten materiaal, maar in aanvulling daarop bijvoorbeeld ook vakantiefoto’s, oude portretten en ander beeldmateriaal.

Er zijn natuurlijk omstandigheden, zoals met overleden dierbaren, familieverhalen en herinneringen uit albums, waarvoor we foto’s en beeldmaterialen op een creatieve manier zullen moeten gebruiken.
Belangrijke punten waarop ik let bij het gebruik van bestaand beeldmateriaal zijn perspectief, belichting, de rechten en natuurlijk ook inhoudelijk. Mijn uitdaging is om creatief om te springen met bestaande en beperkende middelen.

Wat zeggen anderen over het werk van Cas Slagboom?

Op zijn Facebookpagina staan reviews over Cas te lezen en op de pagina Aanbevelingen kun je de laatste reacties van klanten lezen.

Hits: 750