Fine Art Fotografie – Bijzondere portretfotografie

Portretten in de context van onze natuurlijke omgeving.

Vanuit de gedachte dat we als mens een intense relatie hebben met de natuur waarin we leven, maak ik bijzondere portretten. Van individuen, maar ook van families. Dat doe in opdracht en het is onderdeel van mijn project habitat.

Anders dan bij conventionele portretfotografie staat niet in de eerste plaats de mens, maar zijn/haar relatie met de natuur centraal. Ik maak gebruik van verschillende technieken om het portret boven het ego uit te tillen, en te plaatsen in een context van natuur en je eigen associaties daarmee.  Door goed te kijken en te luisteren ontstaat een beeld dat jouw/jullie persoonlijke verhaal vertelt, maar ook de bijzondere relatie laat zien die we als mens met onze habitat hebben.

Bijzonder portret @thewindow
Uit de serie Habitat.

Ik bouw deze portretten op met verschillende foto’s die ik samenvoeg, zodat werkelijkheid en magie zich kan vermengen en er in het beeld ruimte ontstaat voor de beleving van overgave, geborgenheid, angst, vertrouwen. Gevoelens die naar mijn idee een drijvende kracht vormen in onze zoektocht naar verbondenheid.

Met deze portretten wil ik zichtbaar maken dat we niet alleen een individu zijn, maar een onlosmakelijk deel van de omgeving waarin we leven. Door te experimenteren met de verhoudingen tussen mens en landschap, bomen, planten, kleding, licht,  huid, rust, beweging, zoek ik naar een beeldtaal die de complexiteit van die relatie met de omgeving weergeeft, maar ook een kader van geborgenheid schept. Omdat onze omgeving ons enige thuis is.

Hoe gaat deze Bijzondere Portretfotografie in zijn werk?

Het maken van een bijzonder portret of familieportret, ofwel een Fine Art portret is een intensief proces, het is niet in een dag gemaakt.  Net zoals een schilder dat doet, begin ik met schetsen. Gewoon met een potlood en papier.


Na de eerste schetsen voor de fine art compositie weet ik ook wat de kosten zijn. Na akkoord kunnen we verder met de planning en organisatie. Alle beelden moet worden gemaakt en bewerkt:
Voor complexere portretten of familieportretten is vaak meer beeldmateriaal nodig. Tijdens een speciale fotoshoot, op locatie, thuis, buiten in de natuur, of in een studio maken we alle foto’s.

Ook gebruik ik soms beeldmateriaal van de opdrachtgever zelf. Oude foto’s of herinneringen in de cloud kunnen soms heel goed gebruikt worden. Samen bepalen we het formaat voor het portret of persoonlijk kunstwerk. Deze wordt geprint op een speciale high-end fotoprinter.


Als ik al het beeldmateriaal voor het portret heb begint het meesterwerk. Dit is het minutieuze werk van samenvoegen dat compositing heet.
Het bewerken van een  fine art fotografie portret neemt veel tijd in beslag. Uiteraard houd ik jullie het hele proces op de hoogte van de vorderingen.

De onthulling vind ik een bijzonder moment, en doe ik dan ook graag bij de opdrachtgever thuis. Mochten er nog zaken aan het licht komen die gewijzigd moeten worden, dan is daar binnen redelijkheid nog ruimte voor.

Na akkoord wordt het fine art portret of het familieportret in giclée techniek geprint. Indien gewenst kan ik ook een adviserende rol spelen bij het inlijsten van het beeld bij een lijstenmaker naar uw keuze.
Of zelfs de opdracht begeleiden.

Het resultaat is een uniek en heel bijzonder familieportret, samengesteld met moderne techniek en traditioneel vakmanschap!

Meer over de werkwijze? Op deze pagina staat alles beschreven in fases.

BRENG OOK JOUW VERHAAL TOT LEVEN!
en … kennismaken kost je niets!

Check de FAQ’s of BEL me direct mobiel: 0617626551 Ik help je graag.

ZIE HET VERSCHIL, ERVAAR HET VERSCHIL!

BewarenBewaren

Hits: 8254