Fine Art Fotografie – Bijzondere portretfotografie

 

Bijzonder portret of familieportret laten maken?

Het laten maken van een portret is een eeuwenoude traditie vanuit de schilderkunst. Tegenwoordig is daar geen kunstschilder meer voor nodig. Met onze smartphone hebben we direct een foto, en als het niet helemaal is gelukt dan doen we het gewoon nog een keer. En nog iets later staat hij op Facebook.

Toch is er verschil! Tussen deze snelle manier van beeld maken en de manier waarbij zorgvuldig is gekozen voor een bepaalde inhoud, een interessante compositie en een passend kleurenpalet. Als daarin interessante keuzes zijn gemaakt, dan is dat heel fascinerend is om naar te kijken. Niet zomaar even, maar jarenlang.

Een portret moet iets vertellen over het leven van de mensen die worden geportretteerd. Het maken van een samengesteld portret is een proces waarin dat verhaal een belangrijke rol speelt.
Mijn Bijzondere portretfotografie gaat het dus ook om aandacht. Aandacht voor de geportretteerde[n], en het verhaal.

Een Fine Art Portret

Als kunstenaar/fotograaf maak ik ook bijzondere portretten. Portretten die de verhouding tussen mens en natuur verbeelden, als vensters naar de magie waarin we leven.

Ik bouw deze portretten op met verschillende foto’s die ik samenvoeg, zodat werkelijkheid en magie zich kan vermengen en er in het beeld ruimte ontstaat voor de beleving van overgave, geborgenheid, angst, vertrouwen. Gevoelens die naar mijn idee een drijvende kracht vormen in onze zoektocht naar verbondenheid.

Met deze portretten wil ik zichtbaar maken dat we niet alleen een individu zijn, maar een onlosmakelijk deel van de omgeving waarin we leven. Door te experimenteren met de verhoudingen tussen mens en landschap, bomen, planten, kleding, licht,  huid, rust, beweging, zoek ik naar een beeldtaal die de complexiteit van die relatie met de omgeving weergeeft, maar ook een kader van geborgenheid schept. Omdat onze omgeving ons enige thuis is.

Hoe gaat Bijzondere Portretfotografie in zijn werk?

Het maken van een bijzonder portret of familieportret, ofwel een Fine Art portret is een intensief proces.  Net zoals een schilder dat doet, begin ik met schetsen. Gewoon met een potlood en papier.

Na de eerste schetsen voor de fine art compositie weet ik ook wat de kosten zijn. Na jullie akkoord kunnen we verder met de planning.
Voor complexere portretten of familieportretten is vaak meer beeldmateriaal nodig.
Tijdens een speciale fotoshoot, op locatie, thuis, buiten in de natuur, of in een studio maken we alle foto’s.

Ook gebruik ik soms beeldmateriaal van de opdrachtgever zelf. Oude foto’s of herinneringen in de cloud kunnen soms heel goed gebruikt worden. Samen bepalen we het formaat voor jullie portret. Deze wordt geprint op een speciale high-end fotoprinter.

Als ik al het beeldmateriaal voor het portret heb begint het meesterwerk. Dit is het minutieuze werk van samenvoegen dat compositing heet.
Het bewerken van een  fine art fotografie portret neemt veel tijd in beslag. Uiteraard houd ik jullie het hele proces op de hoogte van de vorderingen.

De onthulling vind ik een bijzonder moment, en doe ik dan ook graag bij de opdrachtgever thuis. Mochten er nog zaken aan het licht komen die gewijzigd moeten worden, dan is daar binnen redelijkheid nog ruimte voor.

Na akkoord wordt het fine art portret of het familieportret in giclée techniek geprint. Indien gewenst kan ik ook een adviserende rol spelen bij het inlijsten van het beeld bij een lijstenmaker naar uw keuze.
Of zelfs de opdracht begeleiden.

Het resultaat is een uniek en heel bijzonder familieportret, samengesteld met moderne techniek en traditioneel vakmanschap!

Meer over de werkwijze? Op deze pagina staat alles beschreven in fases.

BRENG OOK JOUW VERHAAL TOT LEVEN!
en … kennismaken kost je niets!

Check de FAQ’s of BEL me direct mobiel: 0617626551 Ik help je graag.

ZIE HET VERSCHIL, ERVAAR HET VERSCHIL!

BewarenBewaren