Hoe jouw verhaal tot leven komt

Smart Sister of Icarus

Bijzonder portret laten maken?

Het laten maken van een portret is een eeuwenoude traditie vanuit de schilderkunst. Tegenwoordig is daar geen kunstschilder meer voor nodig. Met onze smartphone hebben we direct een foto, en als het niet helemaal is gelukt dan doen we het gewoon nog een keer. En nog iets later staat hij op Facebook.

Toch is er verschil! Tussen deze snelle manier van beeld maken en de manier waarbij zorgvuldig is gekozen voor een bepaalde inhoud, een interessante compositie en een passend kleurenpalet. Als daarin interessante keuzes zijn gemaakt, dan is dat heel fascinerend is om naar te kijken. Niet zomaar even, maar jarenlang.

Een portret moet iets vertellen over het leven van de mensen die worden geportretteerd. Het maken van een samengesteld portret is een proces waarin dat verhaal een belangrijke rol speelt. Mijn Bijzondere portretfotografie gaat dus ook om aandacht. Aandacht voor de geportretteerde[n], en het verhaal.

Hoe gaat Bijzondere Portretfotografie in zijn werk?

Het maken van een fine art portret of familie portret is een intensief proces.  Net zoals een schilder dat doet, begin ik met schetsen. Gewoon met een potlood en papier.
Nadat ik jullie verhaal heb gehoord bij een kennismaking komen de ideeën op tafel. Zo maak ik de eerste keuzes.
Waar gaat het over?
Wat wordt de vlakverdeling?
Wie moet er op, en hoe?
Hoe vermijd je dat het een statisch portret, waar iedereen in de lens kijkt en een grimas trekt, omdat dat nu eenmaal zo hoort?

Na de eerste conceptschetsen voor de fine art compositie weet ik ook wat de kosten zijn. Na akkoord kunnen we verder met de planning. Voor complexere familieportretten is vaak meer beeldmateriaal nodig. Tijdens een speciale fotoshoot, op locatie, thuis, buiten in de natuur, of in een studio maken we alle foto’s.
Ook gebruik ik soms beeldmateriaal van de opdrachtgever zelf. Samen bepalen we het formaat voor jullie portret. Deze wordt geprint op een speciale high-end fotoprinter.

Als ik al het beeldmateriaal voor het portret heb begint het minutieuze werk van samenvoegen dat compositing heet. Het bewerken van een  fine art fotografie portret neemt veel tijd in beslag. Uiteraard houd ik jullie het hele proces op de hoogte van de vorderingen.

Mochten er nog zaken aan het licht komen die gewijzigd moeten worden, dan is daar binnen redelijkheid nog ruimte voor.

Na akkoord wordt het fine art portret of het familieportret in giclée techniek geprint op een passende papiersoort of op canvas.

De onthulling echter vindt plaats tijdens een speciale viewing. Die kunnen we heel speciaal maken. Dat vind ik een bijzonder moment, en doe ik dan ook graag bij de opdrachtgever thuis.

Indien gewenst kan ik vervolgens ook een adviserende rol spelen bij het inlijsten van het beeld bij een lijstenmaker naar uw keuze. Of zelfs de opdracht begeleiden.

Het resultaat is een uniek en heel bijzonder familieportret, samengesteld met moderne techniek en traditioneel vakmanschap!
BewarenBewaren

BRENG OOK JOUW VERHAAL TOT LEVEN!

Check de FAQ’s of BEL me direct mobiel: 0617626551
Ik help je graag.

ZIE HET VERSCHIL, ERVAAR HET VERSCHIL!

Hits: 1179