Persoonlijke kunst in jouw interieur

Je huis is het meest persoonlijke in je leven. Voeg er iets aan toe dat speciaal voor jou gemaakt is. Een kunstwerk dat is samengesteld uit beelden die je belangrijk vind. Je familie, bloemen uit jouw tuin, herinneringen van heel vroeger, reizen die je hebt gemaakt.

Door te kijken en te luisteren naar wat jij belangrijk vind, kan ik met fotografische technieken voor jou een bijzonder en persoonlijk kunstwerk maken. Wil je weten hoe dat werkt? –> werkwijze [familie]portret

Check de FAQ’s of bekijk zelf hoe Cas over zijn werk verteld >>

 

Hieronder een aantal voorbeelden die ik voor klanten heb gerealiseerd:

 

Private Garden

“Ik wilde zo graag een werk dat tussen droom en werkelijkheid zou zijn. Iets waar ik in zou kunnen lopen, verdwijnen. Ik had een gevoel van wat ik wilde en dat gevoel is realiteit geworden!”

Een van mijn klanten heeft een fantastische tuin, met daarin een bonte verzameling bloemen. Die tuin is voor haar een plek waar ze zichzelf kan zijn en kan verstillen. De diversiteit van planten is eindeloos boeiend, en als ze ook haar kat ziet rondsluipen als een tijger geeft dat een bijna paradijselijk gevoel.
Ik heb een uitgebreide serie foto’s gemaakt van de bloemen, en ook van de kat. Die heb ik samengevoegd in een bijzondere compositie die een kleurrijke visuele interpretatie vormt van haar beleving.

Professioneel afgedrukt op canvas met een eindeloze hoeveelheid detail, is dit werk een boeiende ingang geworden naar die bijzondere wereld tussen fantasie en werkelijkheid.

Private Garden
Private Garden
 
Maak meteen zelf een vrijblijvende afspraak! Kennismaken kost niets!

Smart sister of Icarus

“Ik heb een eindeloze zucht naar avontuur. Pas als ik me vrij voel kan ik mij ook verbonden voelen. Cas Slagboom is er in geslaagd die beleving in een heel persoonlijk kunstwerk te vertalen”

De opdrachtgever van dit portret is een fervent paraglider, hondenliefhebber, reiziger en beminnelijk mens.

Ik heb haar opdracht als volgt geïnterpreteerd:

“Vanuit de gedachte dat het leven een continue sprong in het onbekende is, en jij in mijn ogen de belichaming bent van iemand die die sprong graag neemt, drong de symboliek van het vliegen zich als vanzelf op. Je ervaringen met vliegende activiteiten als paraglider en kitesurfer passen goed in dat plaatje.
Een andere grootheid die ik in je zie is die van een betrouwbare partner, een waarop je kunt rekenen, en die ook graag wil kunnen rekenen op de trouw van een ander.

Deze spagaat tussen verbinding en vrijheid zie ik als een continuïteit. In de schets die ik voor je heb gemaakt probeer ik dat dilemma te verbeelden door jouw hond om te laten kijken als jij op het punt slaat weg te vliegen. Kom je van de grond? Hoe lang duurt je vlucht? Kom je terug? Kan hij je volgen, of wacht hij op je? Die vragen kun je pas beantwoorden nadat je in actie bent gekomen, en terugkijkt naar wat er gebeurd is. Ik denk dat een portret van jou dàt moet laten zien: de moed om sprongen te nemen. Niet als een fatalistische Icarus, maar als zijn verstandige doch niet minder avontuurlijke zuster.”

Het begint met een schets

Omdat het moeilijk is voor te stellen hoe dit er met behulp van fotografie gaat uitzien maak ik voor dit soort portretten eerst een ruwe conceptschets. De technische realisatie, de uitwerking van details, de vlakverdeling, de coloring en de uitsnede ligt dan nog niet vast. Van belang is of de opdrachtgever zichzelf herkent in deze opzet. Dan kunnen we van daaruit verder werken.

Smart Sister of Icarus
Smart Sister of Icarus

Het landschap is geheel opgebouwd uit de reisfoto’s van de opdrachtgever: Costa Rica, IJsland, Oostenrijk. Ook de locatie waar zij de as van haar onlangs overleden vader heeft uitgestrooid heeft een plaats in dit samengestelde landschap.

Voor de vlieger heb ik van hout een klein model gemaakt en dat gefotografeerd. Later is daar het canvas in gemonteerd.

Uiteindelijk leverde dit een zeer persoonlijk portret op, dat nu op groot formaat in haar woonkamer hangt.

icarus-interior-web

Maak meteen zelf een vrijblijvende afspraak! Kennismaken kost niets!

‘Vlieger’ – Ruimtelijk Familieportret

Dit bijzondere portret is in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, een meubelmaker,  gemaakt. Hij wilde een 3-dimensionaal portret, en ontwierp daarvoor een geniaal geconstrueerde draaibare kubus en een aparte lijst, waarin de verschillende beelden geplaatst werden. Elk vlak van de kubus is anders en kan gedraaid worden zodat het verhaal dat de beelden samen vertellen telkens verandert. Als kijker overbrug je de afstand tussen de kubus en de lijst als vanzelf, waardoor de ruimte rond het kunstwerk zijn eigen rol krijgt in het verhaal.

Het is geweldig om met zo’n bijzondere opdrachtgever tot zo’n bijzonder resultaat te komen!

Work in progress

Bekijk mijn #workinprogress via de projectpagina Habitat.
Andere portretten kun je vinden in mijn portfolio.

Ik werk altijd aan nieuwe ideeën en werk graag mijn schetsen uit tot kunstwerken.
Momenteel werk ik aan een serie Nartural Portraits zoals hieronder.

aan de muur
Persoonlijke kunst aan de muur

Op de pagina Aanbevelingen vind je de nieuwste updates hierover.

Wil je op de hoogte blijven van wat ik daarin doe kun je me uiteraard volgen op Instagram of via Facebook waar ik regelmatig post over mijn werk, ideeën en schetsen en inkijkjes geef van mijn werk achter de schermen.
Uiteraard kun je ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief die ik 2-3 x per jaar stuur en je ook op de hoogte blijft van aanbiedingen en kortingen.

Geïnspireerd? Heb je zelf een directe vraag? 
MAAK direct een afspraak voor een vrijblijvend inspiratie gesprek.
Check de FAQ’s of BEL/APP me direct  0617626551


Let the Magic Happen

Weergaven: 52583