Imke over Cas

SHELTER

Soms struikelen we in het leven, vallen we om, verdwalen, bezeren we onszelf of brengen we anderen pijn, zelfs als we dat niet willen. Pijn en falen zijn onvermijdelijk. Het overkomt ons allemaal. Het is mij overkomen.

Ik had het allemaal: ik deed het werk waar ik als kind van droomde, ik reisde de wereld over, was super gezond van energie voor tien, gelukkig verliefd en ik had meer vrienden dan tijd om mee door te brengen.

Toen nam het lot een andere wending: ik verloor de liefde van mijn leven en had een burn-out. Toen werd ik op een zeer kwetsende manier ontslagen, had een psychose, zat tien dagen opgesloten in een isolatiecel en kreeg, als kaars op de taart, de diagnose schizofrenie. Ik verloor alles: mijn gezondheid, mijn energie, mijn droombaan, het reizen en de meeste van mijn vrienden.

Hoe deze hel mijn reis naar heling en herstel is geworden, is het magische verhaal dat ik vertel in mijn memoires ‘de Tinkerbell Trilogy’ (ik hou je op de hoogte van de publicatie van de boeken).

Magie is wat we maken. Magie is hoe we onze pijn veranderen in wijsheid. Magie is het geloof dat we onze shit in onze glorie kunnen veranderen. Zelfs als we struikelen, vallen, verdwalen, onszelf pijn doen of anderen pijn doen. Magie is om te leven en te leren en uit te groeien tot onze beste en mooiste zelf. En het is het pad van ieder van ons. Er is geen licht zonder duisternis, er zijn geen sterren zonder de nacht, er is geen Tinkerbell zonder Captain Hook. Magie is wat we maken als we besluiten het licht in ons leven te zien, het licht te volgen en het licht te worden.

Shelter 3 Wall
Shelter #3 – Habitat [ernaast Wormhole]
Hypercollage
portrait of Imke
58×87 cm

The long grass in a field, the shelter of a tree, the endless motion of waves. These places are older than me, more familiar with their role in this world. They know. I don’t.It feels like an older brother taking care of you.

Dit kunstwerk is gemaakt door Cas Slagboom
Het werk maakt deel uit van de serie Habitat

Hij is een geweldige kunstenaar, een fotograaf, een dierbare vriend, een zoekende naar licht en ook een goochelaar. Hij documenteert de magie in het leven van mensen, hun licht, dat waardoor ze gaan stralen. Hij creëert sprookjes voor ieder van ons, dus we blijven altijd in onszelf geloven. Hij maakt portretten van kinderen of volwassenen, maar ook van families of met je favoriete huisdier, ongeacht je voorkeur. Hij werkt ook voor (non-profit) organisaties, bedrijven en overheden.

Zijn kunstwerk van mezelf doet me denken aan mijn licht, aan wie ik echt ben. Ik ben zoveel meer dan een mislukking. Ik ben zoveel meer dan een schizofreen. Ik ben zoveel meer dan alles wat ik kwijt ben. Ik ben een mens die strompelde, viel, verdwaald raakte en gekwetst werd (en zonder twijfel anderen pijn deed, zonder te willen). Ik ben aan het genezen en herstellen, van oude wonden en zelfvernietigende patronen waarvan ik niet eens wist dat ik dat had. Ik ben aan het rusten en leer van mezelf te houden en voor mezelf te zorgen. Ik ben veel van mijn shit aan het losmaken, dus wat overblijft zal de glorie zijn. Ik ben een work in progress en zal voor altijd blijven. Ik ben wat ik bereid ben te zien. En op een dag vlieg ik weer de wereld in om wat feeënstof te strooien, wacht maar af!

Als je je geïnspireerd voelt, en ik hoop dat je dat bent, kijk dan eens op zijn website: www.casslagboom.nl en laat hem ook voor jou een magisch fotokunstwerk maken!

Met , Tinkerbell

 

 

Hits: 86